Ελλάδα - Ισραήλ συμμαχία μέσω NFT

Ελλάδα - Ισραήλ συμμαχία μέσω NFT

Η αναζήτηση ενός κοινού νήματος που συνδέει δύο ιστορικούς λαούς, τον δικό μας και αυτόν του Ισραήλ, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός καλλιτεχνικού διαγωνισμού που μόλις ξεκίνησε. Με την υποστήριξη της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα, η NotDiff απευθύνει κάλεσμα σε δημιουργούς να παρουσιάσουν έργα τέχνης που αντικατοπτρίζουν τις «κοινές αξίες» των δύο χωρών.

Τα έργα θα επιλεγούν από κοινή επιτροπή των διοργανωτών και ο αριθμός των νικητών του διαγωνισμού δε θα υπερβαίνει τους εφτά ανά χώρα. Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι ότι τα επιλεγμένα έργα θα λανσαριστούν ως NFTs (Non-Fungible Tokens) και θα παρουσιαστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε φυσική ή διαδικτυακή εκδήλωση που θα οργανώσει η πρεσβεία.

Οι καλλιτέχνες θα επωφεληθούν από την ψηφιοποίηση των έργου τους, την ολοκληρωμένη και προσωπική τεχνική υποστήριξη για την ανάρτηση των έργων τους σε ένα NFT marketplace, τη δημιουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού, καθώς και από το μάρκετινγκ των έργων τέχνης τους ως μέρος της συλλογής «κοινές αξίες Ελλάδας - Ισραήλ» και την ευκαιρία να πουλήσουν τα έργα σε ψηφιακή μορφή.

Σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ: «η έννοια της ψηφιακής τέχνης ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν εντελώς νέο κόσμο δημιουργικότητας, καινοτόμου σκέψης και συναρπαστικών πολιτιστικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών. Όταν το θέμα είναι οι κοινές αξίες μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η περιέργεια είναι ιδιαίτερα μεγάλη και δεν υπάρχουν όρια στο κόσμο του Metaverse».

Σημειώστε ότι τα έργα πρέπει να είναι σε μορφή που μπορεί να ψηφιοποιηθεί. Οι προτάσεις που θα γίνουν αποδεκτές, αφορούν σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, GIF, σύντομα βίντεο, οτιδήποτε μπορεί να παρουσιαστεί ως απλό ψηφιακό αρχείο ή μια φωτογραφία.

Το έργο πρέπει να συνοδεύει κείμενο που περιγράφει την ιδέα του σχεδίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου μέσω της φόρμας εγγραφής του Project Ψηφιακής Τέχνης ή μέσω email [email protected]. Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες του ανοιχτού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν επίσημα έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Βρείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ.