Εβδομαδιαία πτώση για τον χρυσό μετά την ομιλία Τζ. Πάουελ

Εβδομαδιαία πτώση για τον χρυσό μετά την ομιλία Τζ. Πάουελ

Πτώση κατέγραψε ο χρυσός στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, μετά τη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ ότι η Fed δεν βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Fed, δήλωσε την Παρασκευή ότι «η κεντρική τράπεζα δεν αναμένει μια ύφεση στις ΗΠΑ ή στην παγκόσμια οικονομία», υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθεί προσεκτικά μια σειρά από αβεβαιότητες, όπως οι εμπορικές κόντρες και θα «δράσει κατάλληλα για να διατηρηθεί η οικονομική επέκταση».

Σε ομιλία που έδωσε στη Ζυρίχη, ο κ. Πάουελ παρουσίασε μια θετική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας τονίζοντας σύμφωνα με το Reuters ότι «Η εμπορική πολιτική προκαλεί αβεβαιότητα, αλλά η κατανάλωση βρίσκεται σε καλή κατάσταση»,

«Δεν θα έβλεπα μια ύφεση ως την πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ ή για την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι «Η πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με μέτριο ρυθμό»

Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κινήθηκε 0,7% χαμηλότερα στα 1.515 δολάρια ανά ουγκιά. Για την εβδομάδα, το συμβόλαιο υποχώρησε 0,9%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

To πολύτιμο μέταλλο βούτηξε 2,2% την Πέμπτη, διολισθαίνοντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι διολίσθησε 3,7% στα 18,119 δολάρια ανά ουγκιά.