«Δημοσκόπηση» του Έλον Μασκ: Θέλετε η Tesla να δέχεται Doge;

«Δημοσκόπηση» του Έλον Μασκ: Θέλετε η Tesla να δέχεται Doge;

Ο Έλον Μάσκ ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter σε μια ιδιότυπη δημοσκόπηση αν η αυτοκινητοβιομηχανία του η Tesla θα πρέπει να δέχεται πληρωμές με το γνωστό κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Σημειώνεται ότι η SρaceX, η διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για τη χρηματοδότηση εκτόξευσης δορυφόρου της στη Σελήνη. Οπως έγινε γνωστό, θα συμμετάσχει στην αποστολή «DΟGE-1 Mission to the Moon» το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η Geometric Energy Corporation ανακοίνωσε την αποστολή που χρηματοδοτείται μέσω Dogecoin την Κυριακή.

Μόλις το Σάββατο ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος Μασκ, που βρίσκεται στο τιμόνι της διαστημικής εταιρείας αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, προσγείωσε την τιμή του ψηφιακού νομίσματος κατά 29%, με την εμφάνισή του στην εκπομπή «Saturday Night Live». 

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε βάλει το… χέρι του στο ράλι με tweets την Παρασκευή και το Σάββατο.

To Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013 έχει ανέβει πάνω από 20.000% την περασμένη χρονιά. Ο Μασκ ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μαζί με τους Μαρκ Κούμπαν, Σνουπ Ντογκ και Τζιν Σίμονς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ο Μάσκ είχε ανακοινώσει ότι οι πελάτες της Tesla θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας με bitcoin.

«Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoin», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι η επιλογή θα είναι διαθέσιμη εκτός των ΗΠΑ αργότερα φέτος.