Διεύρυνση κερδών για τον Dow Jones - Ράλι 10% για την Disney

Διεύρυνση κερδών για τον Dow Jones - Ράλι 10% για την Disney

Οι ελπίδες για το νέο εμβόλιο, τα κέρδη της Disney αλλά και η αισιοδοξία για νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 μέχρι το τέλος της εβδομάδας οδηγούν ανοδικά τους δείκτες της Wall Street, με τον Dow να ενισχύεται πάνω από 250 μονάδες.

Ο Λευκός Οίκος και οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας. Οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει πρόοδο σε σημαντικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, όπως δήλωσε χθες, ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.302 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τρίτη στις 20:30. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη ξεπέρασε έτσι τους 156.000 νεκρούς.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 266 μονάδες ή 0,99% στις 27.095 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq 0,38% στις 10.980 μονάδες. Ο S&P 500 επίσης ενισχύεται 0,58% και κινείται στις 3.326 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η Walt Disney Co ανακοίνωσε χτες τα οικονομικά αποτελέσματά της, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των επενδυτών που εξέφραζαν φόβους για μία απόλυτη καταστροφή. Η εταιρεία κατόρθωσε να παρουσιάσει αναπροσαρμοζόμενα κέρδη, με δεδομένες τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας των θεματικών πάρκων της, των κινηματογράφων, αλλά και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου των 8 σεντς ανά μετοχή ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις που ανέμεναν αναπροσαρμοσμένες απώλειες 64 σεντς ανά μετοχή. Η τιμή των μετοχών της εταιρείας κινείται ανοδικά κατά 10% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.