Διατηρήθηκε το θετικό κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών

Διατηρήθηκε το θετικό κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 2,53% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 495,10 μονάδες.

Διατηρήθηκαν τα κέρδη που κατέγραφε από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης ο οποίος έκλεισε κοντά στις 500 μονάδες. Χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς το σύνολο των μετοχών του τραπεζικού κλάδου αλλά και η πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ολοκλήρωσαν με περιορισμένο όγκο σε σχέση αυτόν της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 2,14% ενώ περιορίστηκαν στο τέλος τα κέρδη για ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ από τα υψηλά που κατέγραφαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, με την μετοχή της ΑΛΦΑ να ολοκληρώνει την συνεδρίαση με απώλειες.

Στα θετικά της συνεδρίασης το σήμα αγοράς για ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΕΧΑΕ με τις δύο πρώτες να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη. Πάνω από τον διπλάσιο όγκο σε σχέση με τον χθεσινό πραγματοποίησε η μετοχή της ΑΡΑΙΓ με τους επενδυτές να αποτιμούν χαμηλά τα τρέχοντα επίπεδα για την μετοχή.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πριν από λίγο βρισκόταν στο 11,188% με πτώση 0,20%.

Από τεχνικής πλευράς κρίσιμες μπορούν να χαρακτηριστούν οι επόμενες δύο συνεδριάσεις για τον γενικό δείκτη με τις 502 μονάδες να αποτελούν την επόμενη αντίσταση γι' αυτόν όπου τυχόν διάσπαση τους θα οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα. Όλα θα κριθούν από τις εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Σημαντικά τα κέρδη σήμερα για την μετοχή της ΔΕΗ με την αντίσταση να διαμορφώνεται πλέον στα €3,3,5659. Η μετοχή έκλεισε στα €3,16 με κέρδη 3,95%.

Άκρα ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηρισθεί και η σημερινή συμπεριφορά για την μετοχή της ΜΟΗ με την αντίσταση να τοποθετείται πλέον στα €9,8125. Η μετοχή έκλεισε στα €9,58 με κέρδη 5,97%.

Δεν κατάφερε να διατηρήσει και σήμερα την ανοδική της πορεία η μετοχή της ΕΧΑΕ έπειτα από τις πέντε προηγούμενες διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,3728. Παρόλα αυτά δόθηκε αγοραστικό σήμα για την μετοχή στην σημερινή συνεδρίαση. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα €4,25.

Σημαντικά κέρδη στην σημερινή συνεδρίαση για την μετοχή της ΜΠΕΛΑ καθώς το ανοδικό κλείσιμο έδωσε για την μετοχή αγοραστικό σήμα με την αντίσταση να τοποθετείται στα €10,0453. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 5,39% στα €9,98.

Έντονα ανοδικά κινήθηκε σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ έπειτα από την αναδίπλωση της Κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση φορολόγησης 0,05 σεντς ανά στήλη στα παιχνίδια της εταιρείας ενώ η αντίσταση για την μετοχή βρίσκεται στα €6,2019. Η μετοχή σημείωσε  κέρδη 5,77% στα €5,87.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €53,65 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη 56 κινήθηκαν ανοδικά, 33 πτωτικά και 164 παρέμειναν αμετάβλητες.