Δεκαήμερο ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεκαήμερο ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ηδη ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 4% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση έκλεισε στα υψηλά ημέρας με κέρδη 0,97% στις 766,82 μονάδες, έχοντας ως σε ρόλο πρωταγωνιστών τις μετοχές του ΟΠΑΠ (+5,84% στα 10,15 ευρώ) και της ΔΕΗ (+4,58% στα 7,07 ευρώ). Στη περίπτωση του ΟΠΑΠ η αγορά ενσωματώνει στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας τα οφέλη από το μέτωπο της φορολόγησης, ​ενώ στη​ ΔΕΗ η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει ​π​ολύ μεγάλη ανοδική διαδρομή, τα επόμενα μεγάλα project της Επιχείρησης που την μετατρέπουν πλέον από recovery story σε εταιρεία αξίας.

Διατηρώντας το ανοδικό της μοτίβο, η αγορά έμεινε σε επαφή με τα χθεσινά υψηλά διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα των τζίρο (86,2 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ένα πρώτο επίπεδο κοντινών βραχυπρόθεσμων ενδοσυνεδριακ​ών​ stop loss στην περιοχή του 750.

Μετοχές όπως ο ΟΤΕ (+1,28%), η ΕΕΕ (1,71%), στήριξαν στην άνοδο απροβλημάτιστα, ενώ ζωντάνεψε ο όμιλος Viohalco μετά το μούδιασμα των προηγούμενων ημερών, απόρροια του ναυαγίου με τη Nexans. Αντίθετα, κακή συμπεριφορά από τη μετοχή του Ελλάκτορα (-3,73%), με έντονη ενδοσυνεδριακή διακύμανση, κυρίως λόγω των εταιρικών εξελίξεων και τις απαιτήσεις των νέων μετόχων.

Από τις «μικρότερες» μετοχές, εντυπωσιακή συμπεριφορά παρατηρήθηκε για άλλη μια συνεδρίαση από τη Performance (+5,88%), που συνεχίζει ακάθεκτη σε ήδη 45% άνοδο κεφαλαιοποίησης σε ένα μήνα (+250% από τον Μάρτιο). Το «βαρύ» Πλαίσιο (+4,79%) επίσης έδειξε χαρακτήρα προσεγγίζοντας πάλι τα υψηλά κίνησης, πολύ κοντά στα επίπεδα προ πανδημίας. Αξιοσημείωτα συμπαγής η Entersoft (+1,53%) και η Epsilon (αμετάβλητη) που συνεχίζουν να απορροφούν μέχρι και το τελευταίο χαρτί που πωλείται, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκονται και αυτές στα ιστορικά υψηλά τουςς. Στα αρνητικά, η MIG (-2,70%) δεν φαίνεται ακόμα να αποτιμάει σωστά τις εξελίξεις με τη Vivartia, ενώ και ο ΟΛΘ έβγαλε άτσαλα κάποιες πωλήσεις που οδήγησαν την τιμή της μετοχής στο -5,35%.

Συνολικά, η αγορά φαίνεται ιδιαίτερα επίμονη στην άνοδο, ενώ οποιαδήποτε παύση ή ακόμα και διόρθωση, δεν μπορεί να μεταφραστεί ως πτωτική κίνηση, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα.