Clover Health: Bρέθηκε η νέα αγαπημένη των «traders» του Reddit

Clover Health: Bρέθηκε η νέα αγαπημένη των «traders» του Reddit

Άνοδο 13,3% καταγράφει η μετοχή της Clover Health Investments Corp στις πρωινές συναλλαγές, μια ημέρα αφότου οι traders σε διαδικτυακά φόρουμ συζήτησης έστειλαν τη μετοχή 86% υψηλότερα, σε ιστορικό υψηλό.

Η εταιρεία στον χώρο υγείας που «είδε» τη μετοχή της να κάνει άλμα 109% στη χθεσινή συνεδρίαση, προτού υποχωρήσει ελαφρώς. Τη Δευτέρα είχε καταγράψει κέρδη 32%, ενώ αυτή τη στιγμή αλλάζει χέρια μεταξύ των επενδυτών σε μία τιμή άνω των 20 δολαρίων η μετοχή, τη στιγμή που στα τέλη Μαίου αποτιμάτο στα 7,64 δολάρια.

Η εταιρεία πώλησης ασφαλειών υγείας, που βρίσκεται μεταξύ των περισσότερο σορταρισμένων μετοχών στα αμερικανικά χρηματιστήρια, έχει ανακύψει ως η νέα «αγαπημένη» των μεμονωμένων traders, οι οποίοι προηγουμένως είχαν προκαλέσει την εκτίναξη των μετοχών των AMC Entertainment Holdings και GameStop Corp σε forums όπως το WallStreetBets της Reddit.

Ορισμένοι μάλιστα χρήστες της Reddit υποστηρίζουν ότι η Clover Health θα μπορούσε να εισαχθεί στο δείκτη Russell 2000, το δείκτη για μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό θα ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής μετοχής της. 

Η Clover Health εισήχθη στο χρηματιστήριο στις 8 Ιανουαρίου μέσω μίας SPAC και συστήθηκε το 2013 από τον επιχειρηματία στον χώρο της υγείας Βίβεκ Γκαριπάλι που έχει την έδρα του στο Τενεσί των ΗΠΑ, παρέχοντας ιδιωτική ασφάλεια υγείας και υπηρεσίες υγείας σε οκτώ αμερικανικές πολιτείες.