Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο ανοδικό σερί με προσέγγιση των 890 μονάδων

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο ανοδικό σερί με προσέγγιση των 890 μονάδων

Με οδηγό τις μετοχές της Alpha Bank και ΟΤΕ, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την 8η συνεχόμενη συνεδρίαση κλείνοντας στις 882,74 μονάδες με κέρδη 0,54%. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεχίστηκε η αργόσυρτη προσπάθεια προσέγγισης των 890 μονάδων, όπου θα κριθεί και η επάνοδος (ή όχι) της χαμένης ανοδικής τάσης των τελευταίων 6 μηνών.

Ο Γενικός κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε θετικό έδαφος, με μικτά πρόσημα στις εισηγμένες: επί του συνόλου 66 έκλεισαν ανοδικές έναντι 49 πτωτικών (51 αμετάβλητες), ενώ εστιάζοντας στον 25άρη Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, 14 έκλεισαν «πράσινες».

Ωστόσο, το βασικό χαρακτηριστικό για άλλη μια φορά ήταν η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 41 εκατ. ευρώ, κάτι που εμποδίζει να εξαχθούν ισχυρά συμπεράσματα. Και αυτό διότι ούτε όγκος αγοραστών υπήρξε ώστε να υποστηρίξει ύπαρξη ανοδικότητας, ούτε όγκος πωλητών υπήρξε ώστε να διαφανεί η δυναμική των ρευστοποιήσεων που απορροφήθηκαν.

Την καλύτερη συμπεριφορά από τις δεικτοβαρείς είχε, εκτός από τις προαναφερθείσες των Alpha (+1.62% με 6,22 εκατ. ευρώ) και ΟΤΕ (+0.78% με 5,55 εκατ. ευρώ) αυτή της Αεροπορίας Αιγαίου (+3.47% με 620 χιλ., 130% ανώτερο του μεσοσταθμικού), όπου φαίνεται να διατηρούνται οι ελπίδες για μια επαναφορά σε μεγέθη προ πανδημίας, με φόντο τα θετικά μηνύματα και από τον κλάδο διεθνώς.

Ειδική μνεία για τη διαδικασία ΑΜΚ της Ελλάκτωρ, με το δικαίωμα προτίμησης να παύει να διαπραγματεύεται, κλείνοντας στα 0,23 ευρώ (-4,25%). Η τιμή της μετοχής λοιπόν στο ταμπλό (1,285 ευρώ, +0,47%) έκλεισε πολύ κοντά στη θεωρητική - βάσει των όρων της ΑΜΚ (1,268 ευρώ) - χωρίς φυσικά να υπολογίζονται οι προμήθειες εισόδου. Μένει λοιπόν να δούμε τις επόμενες λίγες συνεδριάσεις πώς θα κινηθεί η μετοχή, ώστε να διαφανεί αν τελικά (και κατά πόσο) ήταν καλή επιλογή η τοποθέτηση μέσω ΑΜΚ, και ανάλογα την τιμή κτήσης του δικαιώματος από το ταμπλό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοχοι δικαιωμάτων, είτε κάτοχοι πρωτογενώς (ως παλαιοί μέτοχοι) είτε δευτερογενώς (αγοράζοντας αυτοτελώς τα δικαιώματα) έχουν δικαίωμα να ασκήσουν το σύνολο αυτών με λόγο 1:1.6 (1.25 παλαιές για 2 νέες) και οι μόνοι που δικαιούνται από τα τυχόν αδιάθετα, εφόσον αιτηθούν και στην αναλογία που θα προκύψει, με μέγιστο τα 50 εκατ. ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.