BytDance: Στα ύψη τα κέρδη για την μητρική της Tik Tok

BytDance: Στα ύψη τα κέρδη για την μητρική της Tik Tok

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της TikTok, ByteDance, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν το 2020, στα 34,3 δισ. δολάρια αλλά οι καθαρές ζημιές διευρύνθηκαν στα 45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με memo που ήρθε στην κατοχή του Reuters.

Η διεύρυνση των ζημιών αποδίδεται εν μέρει σε λογιστικούς κανόνες για αποζημίωση υπαλλήλων σύμφωνα με τις μετοχές, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η ByteDance, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ιδιωτικές τεχνολογικές εταιρείες, με εκτιμώμενη αξία περί τα 300 δισ. δολάρια, είχε θέσει στόχο εσόδων τα 30 δισ. δολάρια το 2020.

Επίσης, ανακοίνωσε λειτουργικές ζημιές 2 δισ. δολαρίων και μεικτά κέρδη 19 δισ. δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση 93% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλο, η ByteDance προσέλαβε τον πρόεδρο των διεθνών επιχειρήσεων της Xiaomi Τσου Ζι ως επικεφαλής οικονομικό διευθυντή. Ο Τσου είχε επιβλέψει την εισαγωγή της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας στο χρηματιστήριο το 2018, γεγονός που πυροδότησε φήμες για και για την TikTok.