BlackRock: Ο μεγαλύτερος asset manager του κόσμου επενδύει στο Bitcoin

BlackRock: Ο μεγαλύτερος asset manager του κόσμου επενδύει στο Bitcoin

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος asset manager του κόσμου που διαχειρίζεται $7,81 τρισ. άναψε το πράσινο φως σε τουλάχιστον δύο από τα επενδυτικά της κεφάλαια να επενδύσουν σε Bitcoin Futures.

Σύμφωνα με το prospectus που κατατέθηκε στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα funds BlackRock Global Allocation Fund Inc. και BlackRock Funds V προσανατολίζονται στην αγορά παραγώγων Bitcoin.

Δεν αναφέρονται ποια αγορά θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση αυτών των επενδύσεων, ωστόσο το CME Group είναι το μόνο χρηματιστήριο που έχει άδεια από την Commodity Futures Trading Commission (CFTC) και προσφέρει cash-settled bitcoin futures.

Toν Νοέμβριο 2020, ο Chief Investment Officer Rick Rieder είχε δηλώσει πως το Bitcoin έχει την προοπτική να αντικαταστήσει τον χρυσό - σε μεγάλο βαθμό.

Το BlackRock Global Allocation Fund Inc επενδύσει σε μετοχές, δάνεια, χρηματοδοτικά μέσα, και βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα. Το κεφάλαιο διαχειρίζεται μόνο $16 εκατομμύρια δολάρια και το 70% αυτών είναι τοποθετημένα σε ιδιωτικά χρεόγραφα και κρατικά ομόλογα. Την προηγούμενη χρονιά σημείωσε αύξηση του μεγέθους των 19,72%.

Αντίστοιχα η εταιρεία έχει ανοιχτή θέση για θέση Αντιπροέδρου που θα αναλάβει την τεχνολογία Blockchain και κατ’ επέκταση αυτή των ψηφιακών νομισμάτων.

Η είσοδος της BlackRock στο Bitcoin, παρά τα πολύ δειλά βήματα σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο που το Bitcoin από επένδυση που αφορούσε αποκλειστικά ιδιώτες επενδυτές, πλέον πολιορκείται από θεσμικούς επενδυτές.

Προς το παρόν είναι ιδιαίτερα νωρίς για να κάνουμε λόγο για το εάν τα κεφάλαια που θα επενδυθούν θα έχουν επιρροή στην τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin, ωστόσο σίγουρα η είδηση ότι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως ξεκινάει επισήμως την επένδυση σε Bitcoin futures δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.