ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ασταμάτητο το Ethereum, έντονες πιέσεις στο Dogecoin μετά τον Μασκ

Ασταμάτητο το Ethereum, έντονες πιέσεις στο Dogecoin μετά τον Μασκ

Μόνο κατά το 2021, η αξία του του Ethereum έχει τουλάχιστον τετραπλασιαστεί, ενώ η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε τα 440 δισ. δολάρια και πλέον είναι μεγαλύτερη από εκείνη εταιρειών όπως η Walmart, αλλά και η Johnson & Johnson. 

Επιπλέον, το νέο υψηλό των 3.855 δολαρίων σημειώθηκε μόλις μια εβδομάδα από την στιγμή που το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 3.000, ενώ το βράδυ της Κυριακής διαπραγματευόταν με νέα αύξηση 4,70% τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κέρδη του Ethereum οφείλονται κυρίως στο επενδυτικό ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών. Η FundStrat, σε πρόσφατο memo της ανέφερε πως η αξία του κρυπτονομίσματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια, ενώ εκτός από την αξία διαπραγμάτευσης ο όγκος συναλλαγών του πλέον κινείται μετωπικά με τον όγκο συναλλαγών του Bitcoin, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον.

Αντίστοιχα το VanEck κατέθεσε αίτηση για ένα νέο Ethereum ETF και η απάντηση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να διαρκέσει ως και 240 ημέρες.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον τόσο των αναλυτών αλλά και των επενδυτών επικεντρώνεται φυσικά και στο προσφιλές Dogecoin.

Όπως αναμενόταν, το Σάββατο έγινε η αναφορά του Έλον Μασκ, ωστόσο αυτή συνοδεύτηκε από πτώση που ξεπέρασε το 25% μόλις μια ώρα μετά την συνέντευξη.

Άλλωστε, η αναφορά είχε γίνει ήδη γνωστή στο επενδυτικό κοινό στις 28 Απριλίου μέσω tweet που είχε δημοσιεύσει o Μασκ. Ο επιχειρηματίας ανέφερε στην μητέρα - του που συμμετείχε στο show - πως τα κρυπτονομίσματα Dogecoin θα ήταν το δώρο που θα της έκανε για την γιορτή της μητέρας.

Έτσι, το Dogecoin, το πέμπτο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, το βράδυ της Κυριακής διαπραγματευοταν στα 0,495 δολάρια από τα υψηλά των 0,66 δολ. που είχε σημειώσει το Σάββατο, και το ιστορικό υψηλό των 0,72 δολ. Η βασική αιτία της πτώσης είναι τα κέρδη που λαμβάνουν οι επενδυτές και επαναεπενδύουν σε κρυπτονομίσματα με μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Στον αντίποδα, η Revolut σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται να προσθέσει υποστήριξη για το κρυπτονόμισμα το αμέσως επόμενο διάστημα. Στις 6 Μαΐου η fintech ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει για πρώτη φορά αναλήψεις σε Bitcoin, ενώ πρόσφατα πρόσθεσε την δυνατότητα επένδυσης σε 11 νέα κρυπτονόμισμα.

Ο συνολικός αριθμός των κρυπτονομισμάτων που προσφέρονται στην πλατφόρμα πλέον ξεπερνά τα 20, με τις νέες προσθήκες να είναι τα Cardano, Uniswap, Synthetix, Yearn Finance, UMA, Bancor, Filecoin, Numeraire, Loopring, Orchid και το The Graph.

Σημειώνεται πάντως ότι η startup που εποπτεύεται με τραπεζική άδεια από την Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας, έχει καταθέσει αίτηση για τραπεζική άδεια τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και της Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η Revolut δεν επιτρέπει την ανάληψη στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, και λειτουργεί ως θεματοφύλακας. Οι επενδυτές πρέπει να πουλήσουν και να κλείσουν τις θέσεις τους για να λάβουν κέρδη, ενώ τα τέλη συναλλαγών είναι σημαντικά υψηλότερα από άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.