7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Με ελεγχόμενες απώλειες διαπραγματεύονται στην πλειοψηφία τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να επεξεργάζονται τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η προσοχή τους πλέον θα στραφεί στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος στις 440 μονάδες με οριακή πτώση μόλις 0,07%, την ώρα που ο κλάδος των ταξιδιών και αναψυχής ενισχύεται κατά 1,7% ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχωρούν κατά 0,8%.

Στη Γερμανία ο DΑΧ σημειώνει πτώση 0,24% και κινείται στις 15.255 μονάδες, στο Γαλλία ο CAC 40 είναι ουσιαστικά αμετάβλητος στις 6.274 μονάδες, ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,1%  κινούμενος στις 6.959 μονάδες.

Στην περιφέρεια, με απώλειες 0,3% διαπραγματεύεται ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 που κινείται στις 8.673 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB, που υποχωρεί κατά 0,4% κινούμενος στις 24.419 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να επεξεργάζονται το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων και αυτή την εβδομάδα, με ορισμένες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να ανακοινώνουν τις επιδόσεις τους κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, η βρετανική HSBC ανακοίνωσε λίγο πριν την έναρξη της σημερινή συνεδρίασης ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στο πρώτο τρίμηνο και επέστρεψε στα κέρδη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με τον τίτλο της να ενισχύεται κατά 1%.

Η UBS κατέγραψε αύξηση των κερδών της κατά 14%, με πίεση λόγω του πλήγματος 774 εκατ. δολαρίων λόγω Archegos Capital Management και η μετοχή της υποχωρεί άνω του 2%.

Στην απέναντι όχθη του ατλαντικού, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακοίνωσε εντυπωσιακά κέρδη 438 εκατ. δολαρίων καθώς και ότι τα συνολικά της έσοδα να εκτοξεύθηκαν κατά 74%, στα 10,39 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 10,29 δισ. δολάρια.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη της διήμερης συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα. Παρόλο που δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή της στάσης από την ομοσπονδιακή τράπεζα, οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα σχόλια του προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ, ιδιαίτερα όσον αφορά τον πληθωρισμό,