Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με πίεση από την τεχνολογία

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με πίεση από την τεχνολογία

Με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς υποχωρώντας ελαφρώς από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά τους, καθώς η απότομη πτώση της τιμής του bitcoin το Σαββατοκύριακο δείχνει να έχει μεταφέρει ανησυχίες σε μια σειρά εταιρειών που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα, κυρίως τεχνολογικές.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow σημειώνει απώλειες 0,35% και κινείται στις 34.084 μονάδες, ο ευρύτερος S&P500 εμφανίζει πτώση κατά 0,4% στις 4.169 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που υποχωρεί ακόμα περισσότερο, κατά 0,8% και βρίσκεται στις 13.947 μονάδες.

Στην επικαιρότητα που παρακολουθούν οι επενδυτές, το bitcoin αφότου σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό κοντά στα 65 χιλιάδες δολάρια την περασμένη εβδομάδα, είδε την τιμή του να πραγματοποιεί «βουτιά» το Σαββατοκύριακο ενώ πλέον έχει ανακάμψη ελαφρώς στα 56.400 δολάρια.

Σε αυτό το κλίμα, ο τίτλος της Tesla, που διατηρεί μεγάλη θέση στο κρυπτονόμισμα, βυθίζεται σήμερα κατά σχεδόν 5,5%, ενώ εκείνος του Coinbase που μπήκε την περασμένη εβδομάδα στον Nasdaq, εμφανίζει απώλειες 1,5%.

Μικρότερες πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των τραπεζών καθώς οι επενδυτές φαίνεται να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που είχαν ανακοινώσει. 

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs υποχωρεί κατά 0,8% και η JPMorgan Chase κατά 0,3% ασκώντας πίεση στον Dow Jones.

Αντίθετα, στην κορυφή του βιομηχανικού δείκτη βρίσκεται η Coca Cola, που ενισχύεται κατά 0,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που έδειξαν ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τρίμηνου.

Τέλος, στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία κορονοϊό, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, ανέφερε χτες ότι αναμένει τη συνέχεια της χορήγησης του εμβολίου Johnson & Johnson στις ΗΠΑ, μετά το αίτημα του FDA την προηγούμενη εβδομάδα για προσωρινή αναστολή λόγω περιστατικών θρομβώσεων.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το εμβόλιο με κάποιο τρόπο», σχολίασε ο Φάουτσι στη συνέντευξή του χθες στο NBC.

«Αμφιβάλλω πολύ για το αν θα το ακυρώσουν. Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Πιστεύω ότι πιθανότατα θα υπάρξει κάποιου είδους προειδοποίηση ή περιορισμός ή εκτίμηση του κινδύνου», πρόσθεσε ο ίδιος.