ARK Invest: Γιατί επενδύει το 5% του μεγαλύτερου ETF στο Coinbase

ARK Invest: Γιατί επενδύει το 5% του μεγαλύτερου ETF στο Coinbase

Το Coinbase αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Ark Innovation ETF (ARKK), πίσω μόνο από τις Tesla, Teledoc Health και Roku. Σύμφωνα με την τελευταία κοινοποίηση στο επενδυτικό κοινό η Ark αγόρασε περισσότερες από 1 εκατομμύριο μετοχές της Grayscale’s Bitcoin Trust και περίπου 215.000 μετοχές του Coinbase μέσα σε μία μέρα τον Ιούνιο εν μέσω πτώσης της τιμής του bitcoin.

Η Ark Invest αγόρασε περισσότερες μετοχές του Coinbase για το μεγαλύτερο ETF που επικεντρώνεται σε εταιρείες αιχμής καθώς ο όμιλος κεφαλαίων παραμένει αισιόδοξος για την αγορά κρυπτονομίσματων.

Ο επενδυτικός διαχειριστής αγόρασε 184.199 μετοχές της Coinbase, αξίας περίπου 42 εκατομμυρίων δολαρίων, για το Ark Innovation ETF (ARKK). Η ARKK, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία περίπου 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέχει κατανομή 5% του κεφαλαίου της στο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ark, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο.

Η ARKK πρόσθεσε περίπου 105.000 μετοχές της Coinbase σε διάστημα δύο ημερών την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν ξεχωριστές γνωστοποιήσεις.

Οι αγορές μετοχών έρχονται αφού ο ιδρυτής του SkyBridge Capital Anthony Scaramucci δήλωσε στο Bloomberg ότι προβλέπει ότι μια μεγάλη τράπεζα θα αγοράσει μια μέρα μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων όπως το Coinbase. Το ανταλλακτήριο που προχώρησε σε δημόσια έγγραφή μόλις τον Απρίλιο του 2021, σημείωσε έσοδα περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο.

Το Coinbase την περασμένη εβδομάδα ανέβαλε τα σχέδιά της για την έναρξη του προγράμματος επιτοκισμού των stablecoins, αφού η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι απειλήθηκε από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να καταθέσουν απευθείας οποιοδήποτε ποσοστό του μισθού τους στους λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα της. Αποκάλυψε επίσης ότι η κάρτα Coinbase θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες με έδρα στις ΗΠΑ αυτό το φθινόπωρο.

Η Ark Invest αγόρασε επίσης περίπου 164.000 μετοχές - αξίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων - της Square, ανέφερε η κοινοποίηση της Τρίτης. Η Square, μια πρωτοπόρος εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών με επικεφαλής τον CEO του Twitter Jack Dorsey, αντιπροσωπεύει το 4% του επενδυτικού portfolio της ARKK.

Ο όμιλος αμοιβαίων κεφαλαίων είχε αγοράσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο μετοχές του Grayscale’s Bitcoin Trust και περίπου 215.000 μετοχές της Coinbase σε μία μέρα τον Ιούνιο, όταντο bitcoin υποχώρησε σε επίπεδο κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά τα ανταλλακτήρια OKEX και Huobi που επικεντρώνονται στην Κίνα εξακολουθούν να προσφέρουν το RMB-USDT, όπως και οι Binance, KuKoin και Gate.io παρά την απαγόρευση από το ΚΚΚ.