ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ

Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ

Με απώλειες διαπραγματεύονται οι τρεις δείκτες της Wall Street, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για την πορεία των συνομιλιών στο Κογκρέσο για το νέο δημοσιονομικό πακέτο. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες για τρίτη διαδοχική μέρα και κινείται πτωτικά κατά 0,30% στις 29.913 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,43% στις 3.653 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,43% στις 12.354 μονάδες.

Τα μέλη του Κογκρέσου επιδιώξουν να ψηφίσουν το νέο δημοσιονομικό πακέτο πριν το τέλος του χρόνου, αλλά υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ άλλων για τομείς, όπως η ανεργία.

Η απαισιοδοξία για την ψήφισε του πακέτου μέτρων ύψους 900 δισ. δολάσια επέστρεψε, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της  Γερουσίας έδειξαν ότι δεν μπορούν να δεχτούν ορισμένα στοιχεία της πρότασης.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα επιβαρύνουν και οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του Brexit καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα διέπει τις μελλοντικές εμπορικές τους σχέσεις.

Στο μέτωπο της πανδημίας, δόθηκε «πράσινο φως» από επιτροπή συμβούλων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTec. Η τελική άδεια στο εμβόλιο για έκτακτη χρήση θα μπορούσε να έρθει ακόμα και σήμερα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. 

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, κατά 0,1% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο, σε μηνιαία βάση, μετά την άνοδο κατά 0,3% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,8%, μετά το +0,5% του Οκτωβρίου.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Disney σημειώνει άλμα άνω του 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση του κολοσσού της ψυχαγωγίας ότι οι συνδρομητές στην υπηρεσία Disney+ θα μπορούσε να τριπλασιαστούν στα 260 εκατ. μέχρι το 2024.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,17% στα 46,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα στα 1.842 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.