Απώλειες στη Wall εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας

Απώλειες στη Wall εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα οικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας που θα δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 128 μονάδες ή 0,38%, ο S&P 500 χάνει 0,33% και ο Nasdaq Composite καταγράφει απώλειες 0,48%. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στο χρονοδιάγραμμα των εκθέσεων μισθοδοσίας μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή. Η έκθεση θα δείξει εάν η ισχύς της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ - η οποία υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος για την αποτίναξη των φόβων για την ύφεση - συνεχίστηκε τον Ιούλιο.

Η Wall Street έρχεται από μια δυνατή συνεδρίαση καθώς την Τετάρτη ο Dow ανέβηκε πάνω από 400 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq Composite έκανε άλμα περίπου 2,5%.

Χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση, επικαλούμενος τον αριθμό των θέσεων εργασίας και τη χαμηλή ανεργία.