Απώλειες για τις ευρωαγορές

Απώλειες για τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος διολισθαίνουν οι ευρωαγορές κατά την έναρξη της συνεδρίασης την Τρίτη καθώς η νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών για την πορεία του πληθωρισμού παραμένει. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,44% με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταγράφουν απώλειες 1,2%. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει πτώση 0,69% στις 14.551 μονάδες, ο βρετανικός FTSE κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,02% στις 7.606 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC καταγράφει απώλειες 0,53%, στις 6.514 μονάδες.

Οι διεθνείς αγορές προετοιμάζονται για σημαντικές ανακοινώσεις στοιχείων στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας ένδειξης για τον πληθωρισμό την Παρασκευή.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαΐου στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον Απρίλιο και ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την κορύφωση του πληθωρισμού.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που επίσης αναμένεται την Παρασκευή, παρακολουθείται επίσης στενά από τους επενδυτές.