Απώλειες 2% για το πετρέλαιο και τέλος στο ανοδικό σερί

Απώλειες 2% για το πετρέλαιο και τέλος στο ανοδικό σερί

Πτώση κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πενθήμερο ανοδικό σερί που είχε δημιουργηθεί από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την υπεροπροσφορά του εμπορεύματος, ενώ αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με την πληρότητα των αποθηκευτικών χώρων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη, τα αποθέματα του αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά περισσότερο από την αύξηση που ανέμεναν οι επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, μετά από το πενθήμερο ανοδικό σερί, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε απώλειες 2,3% ή 0,57 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 23,99 δολάρια/βαρέλι, ενώ η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις, με την τιμή να φτάνει μέχρι και τα 22,5 δολάρια/βαρέλι, πριν ανακάμψει.

Απώλειες κατέγραψε και η τιμή του ευρωπαϊκού Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να σημειώνει πτώση 4% και διαμορφώθηκε στα 29,72  δολάρια/βαρέλι.