Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω αύξησης της παραγωγής από μέλη του ΟΠΕΚ

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω αύξησης της παραγωγής από μέλη του ΟΠΕΚ

Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι τον προσεχή Ιούνιο τα μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να ανεβάσουν την παραγωγή λόγω των ανησυχιών για εφοδιασμό της αγοράς από Βενεζουέλα και Ιράν μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς τις δύο χώρες για εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις.

Ειδικότερα το πετρέλαιο τύπου brent διαμορφώθηκε στα 79,09 δολάρια το βαρέλι υποχωρώντας κατά 0,89% σε σχέση με την Τετάρτη, σημειώνοντας υψηλό ημέρας στα 79,78 δολάρια το βαρέλι και χαμηλό στα 78,57 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα η τιμή του αργού πετρελαίου διολίσθησε στα 71,03 δολάρια το βαρέλι ήτοι ποσοστό 1,13% σε σύγκριση με τη προηγούμενη συνεδρίαση με υψηλό ημέρας τα 71,98 δολάρια το βαρέλι και χαμηλό ημέρας τα 70,53 δολάρια το βαρέλι.

Ο επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της CFD, Greg McKenna, ανέφερε με δηλώσεις του: «Ο Οργανισμός θα κάνει κάτι στη συνάντηση του Ιουνίου ως αντίδραση στην προοπτική μείωσης της παραγωγής και των εξαγωγών των δύο παραπάνω χωρών».

Από εκεί και πέρα, ιθύνοντες της τράπεζας ΑΝΖ τονίζουν πως οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο ΟΠΕΚ μπορεί να οδηγείται προς μία πρόωρη έξοδο από τη συμφωνία περικοπής παραγωγής θα έχει επίπτωση στις τιμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιβύη, επίσης μέλος του ΟΠΕΚ, μείωσε την παραγωγή της κατά περίπου 120.000 βαρέλια ανά ημέρα, καθώς ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός προκάλεσε προβλήματα ενέργειας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Ανέστης Ντόκας