Αντίδραση με κέρδη στις ευρωαγορές

Αντίδραση με κέρδη στις ευρωαγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης πραγματοποιούν σήμερα οι ευρωαγορές μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Wall Street που ο Dow Jones κατάφερε να σβήσει απώλειες 600 μονάδων και να κλείσει σε θετικό έδαφος.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, βασικοί λόγοι της σημερινής θετικής απόδοσης των δεικτών είναι πως έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες για τη περαιτέρω διατάραξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι εμπορικές σχέσεις στων δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη άλλωστε βρέθηκαν πολλές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις παγκόσμιες αγορές το 2018.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,23% στις 336,65 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία, ο DAX κερδίζει 1,47% στις 10.534 μονάδες μετά τις χθεσινές απώλειες που έφτασαν το 2,4% και τον οδήγησαν στην bear περιοχή, δηλαδή 22% κάτω από το μέσο όρο υψηλών τιμών τις τελευταίες 52 εβδομάδες. Σημειώνεται επίσης ότι ο Dax καταγράφει τον χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2016 και το χειρότερο έτος από το 2008.

Ο γαλλικός CAC κερδίζει 1,26% στις 4.656 μονάδες και ο βρετανικός FTSE σημειώνει κέρδη 1,33% στις 6.672 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Rusal κερδίζει 1,63% με την εταιρεία αλουμινίου να προσλαμβάνει τον Jean-Pierre Thomas ως πρόεδρο του Διοικητικού της συμβουλίου.

Νωρίτερα, με κέρδη έκλεισε η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei ωστόσο να χάνει 0,5%.