Ανοδος στην Wall Street με το βλέμμα στις συζητήσεις με την Κίνα

Ανοδος στην Wall Street με το βλέμμα στις συζητήσεις με την Κίνα

Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, με τους κυριότερους δείκτες να σημειώνουν κέρδη, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών για την επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών για τον τερματισμό των συγκρούσεων με κέντρο το εμπόριο, αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,19% στις 27.233,85 μονάδες, ενώ θετικά κινείται και ο δείκτης S&P με άνοδο 0,08% στις 3.011,62 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq που βρίσκεται στις 8.198,79 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%.

Απώλειες της τάξης του 1,4% σημειώνει η μετοχή της Apple, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές της Boeing και της Caterpillar με άνοδο 0,4% και 0,8% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Dow Jones προέρχεται από ένα ανοδικό σερί 7 συνεδριάσεων και βρίσκεται πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 27.398,68 μονάδων, καθώς η χθεσινή ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την αναβολή αύξησης των τελωνειακών δασμών στα κινεζικά προϊόντα δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κινεζική πλευρά το προσεχές χρονικό διάστημα.