Άλμα 2% για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 1520 δολάρια

Άλμα 2% για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 1520 δολάρια

Άνοδο 1,92% σημειώνει η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου, μετά τους δασμούς που επέβαλε η Κίνα σε αμερικανικά προϊόντα και την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ντ. Τραμπ κατά του Πεκίνου.

Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 1.527,41 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 1,92%, αντιστρέφοντας τη καθοδική τάση που αρχικά είχε επικρατήσει. Νωρίτερα την Παρασκευή η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 75 δισ. δολάρια σε αμερικανικά προϊόντα, σημάδι ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Στο μεταξύ οι επενδυτές «τρόμαξαν» από τα tweets του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να διακόψουν την παραγωγή τους στη Κίνα και να την μεταφέρουν στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αυτές αναζωπυρώνουν τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.