Ανοδικά η Ευρώπη με ώθηση από τις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Ανοδικά η Ευρώπη με ώθηση από τις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ ότι συνεχίζονται οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, οι οποίες είχαν σταματήσει τον Μάιο.

Ο Πρόεδρος Τράμπ δήλωσε χτες ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας να συναντιούνται στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20 την περασμένη εβδομάδα.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την «ανακωχή» στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Λευκός Οίκος συνεχίζει ωστόσο να ασκεί πιέσεις στην Ευρώπη, προτείνοντας δασμούς $4 δισ. σε εμπορεύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νέος κατάλογος συμπεριλαμβάνει περίπου 90 προϊόντα, όπου περιλαμβάνονται διάφορα είδη τυριών, από το Γκούντα ως μπλε ποικιλίες, ιρλανδικά ουίσκι, προϊόντα με βάση το χοιρινό κρέας κ.λπ.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,2% με τον κλάδο των πρώτων υλών να σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις.

Στα ταμπλό, θετικά πρόσημα εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100 που κερδίζει 0,29% στις 7.518 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που καταγράφει οριακά κέρδη στις 12.526 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, σε θετικό έδαφος κινείται και ο CAC 40 στις 5.570 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ανοδικές κινήσεις ακολουθεί η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,22% στις 21.301 μονάδες. Αντίθετα, η Ισπανία με τον IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,14% στις 9.251 μονάδες.

Τέλος, αρκετά θετικό είναι το κλίμα και για τον PSI 20 στην Πορτογαλία καθώς κερδίζει 0,99% στις 5.188 μονάδες.