Άλμα προς τις 740 μονάδες για το Χ.Α

Άλμα προς τις 740 μονάδες για το Χ.Α

Ανεβάζει στροφές το Χρηματιστήριο της Αθήνας με την αντίδραση από τα χαμηλά των 700 μονάδων να διευρύνεται προς τις 740 μονάδες και την αγορά να αντλεί δυναμική από τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου που κινούνται έντονα ανοδικά.

Ως και 1,95% υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις τρεις, σε μια κίνηση κόντρα στο διεθνές κλίμα που επιβαρύνεται από την ανοδική κίνηση των αποδόσεων στα ιταλικά ομόλογα, αλλά ελάχιστα δείχνει να επηρεάζει την αγορά της Αθήνας όπου οι πωλητές έχουν αποτραβηχτει και οι αγοραστές κινούνται επιθετικά στις τράπεζες. 

Στα 17 εκατ. ευρώ ο τζίρος με τη συντριπτική πλειονότητα των υπό διαπραγμάτευση τίτλων να κινείται υψηλότερα (66 έναντι 28).

Στο πλαίσιο αυτό το ενδιαφέρον της αγοράς μέχρι να ξεκαθαρίσει η μεγάλη εικόνα επικεντρώνεται κυρίως στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα οι τράπεζες καθώς και στις επιπτώσεις που έχει στην ευρύτερη αγορά η διαγραφή της Folli Folli από τον MSCI και η αντικατάστασή της από τη Motor Oil.

Πρωταγωνιστούν από πλευράς ανόδου η Πειραιώς με κέρδη ως και 6%, η ΔΕΗ στο +5%, η Eurobank με 3,5% και άνω του 1-2% οι μετοχές των Lamda, Jumbo,ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Βιοχάλκο, αλλά και Coca Cola και ΟΤΕ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, σημαντικά κέρδη σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ΕΛΧΑ, Intralot, Intrakat, Ελλάκτωρ, ενώ στο σύνολο της αγοράς υπερτερούν οι μετοχές σε άνοδο (34) έναντι εκείνων που υποχωρούν (28).