Ανακάμπτει η Ευρώπη μετά το χτεσινό sell-off

Ανακάμπτει η Ευρώπη μετά το χτεσινό sell-off

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το μαζικό sell-off που προκάλεσαν οι ανησυχίες σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,25%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ανοίγει νέο μέτωπο κατά της Κίνας, καθώς σχεδιάζει να επιβάλλει εμπόδια σε κινεζικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ αλλά και να περιορίσει τις εξαγωγές τεχνολογίας στην Κίνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση, καταρτίζει νέους κανόνες που θα απαγορεύουν σε εταιρείες, των οποίων το 25% και άνω του μετοχικού κεφαλαίου είναι κινεζικής ιδιοκτησίας, να εξαγοράζουν αμερικανικές εταιρείες που κατέχουν «σημαντικές τεχνολογίες».

Εντωμεταξύ σήμερα, τα πυρά του Τραμπ δέχθηκε η διάσημη εταιρεία μοτοσυκλετών Harley-Davidson λόγω της απόφασής της να μεταφέρει την παραγωγή των μοτοσικλετών που προορίζονται για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλες χώρες, προκειμένου να αποφύγει τους δασμούς που επέβαλαν οι Βρυξέλλες ως αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Στα ταμπλό, κέρδη καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,27% στις 7.529 μονάδες, όπως και στη Γερμανία κέρδη σημειώνει και ο DAX κατά 1,49% στις 12.329 μονάδες.

Στη Γαλλία, ο CAC 40 ενισχύεται 0,33% στις 5.301 μονάδες, ενώ κέρδη σημειώνει και ο FTSE MIB της Ιταλίας κατά 0,46% στις 21.458 μονάδες.

Ο IBEX 35 στην Ισπανία ενισχύεται κατά 0,36% και ο PSI 20 της Πορτογαλίας κατά 0,92% στις 5.579 μονάδες.
Στα εταιρικά νέα, η Uber σήμερα θα μάθει αν κατάφερε τελικά να αποσύρει την απαγόρευση χρήσης της στο Λονδίνο.