7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακάμπτει η αγγλική στερλίνα εν μέσω φημών για επικείμενη συμφωνία

Ανακάμπτει η αγγλική στερλίνα εν μέσω φημών για επικείμενη συμφωνία

Η πολύ-αναμενόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται και πάλι στο τραπέζι μετά την πρόοδο στις συνομιλίες για τα αλιευτικά δικαιώματα, δήλωσε ο πολιτικός συντάκτης του ITV Robert Peston σε ένα tweet, επικαλούμενος μια πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

«Μια κυβερνητική  πηγή του Ηνωμένου Βασιλείου λέει τώρα ότι η συμφωνία για μια εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ είναι και πάλι δυνατή αύριο», είπε ο Peston  νωρίς την Τετάρτη, λίγες ώρες μόνο  μετά το tweet του ιδίου, ότι οι πιθανότητες μιας συμφωνίας πριν από τα Χριστούγεννα φαίνονται μικρές.

Το βρετανικό νόμισμα σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο επανήλθε στα επίπεδα άνω του 1,34 σημειώνοντας άνοδο άνω των 200 μονάδων από τα χαμηλά του 1,3190 που είχε βρεθεί στο άνοιγμα της εβδομάδος. Κοντινότερα επίπεδα αντίστασης εμφανίζονται τα 1,3500 και 1,3550, ενώ αντιστοίχως επίπεδα στήριξης τα 1,3365 και 1,3320.

Το ευρώ σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα κινείται στα επίπεδα του 1,22, έχοντας πρωτύτερα διαπραγματευθεί σε περιβάλλον έντονων διακυμάνσεων εκατέρωθεν του επιπέδου αυτού.

Ο Πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να απορρίπτει μέρος του νομοσχεδίου οικονομικής τόνωσης, προκαλώντας κάποια σύγχυση, ενώ η ροή σημαντικών οικονομικών δεδομένων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, περιορίζοντας μέχρι την ανακοίνωση τους κάποια ξεκάθαρη πορεία για την ισοτιμία.

Από τεχνικής άποψης παρατηρείται μία μικτή εικόνα σε σχέση με το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Σε ημερήσια διαγράμματα παρατηρείται έντονο το φαινόμενο πτωτικών τάσεων και έντονων διορθώσεων της ισοτιμίας, παρόλο που σε μακροπρόθεσμο περιβάλλον η ισοτιμία δείχνει να διατηρεί έστω και ασθενές το ανοδικό κανάλι .

Επίπεδα στήριξης εμφανίζονται τα 1,2120, 1,2080  και 1,2030, ενώ αντίστασης τα 1,2210, 1,2250 και 1,2280 αντιστοίχως.