Άλμα 320 μονάδων για τον Dow

Άλμα 320 μονάδων για τον Dow

Σε ράλι εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street μετά τα μηνύματα από το Πεκίνο ότι η εμπορική διαμάχη με την Ουάσιγκτον πρέπει να λυθεί με «ήρεμο» τρόπο.

Η συγκεκριμένη δήλωση προήλθε από τον Υπουργό Εμπορίου της Κίνας και σύμφωνα με αναλυτές οι επενδυτές την ερμήνευσαν ως πρόθεση του Πεκίνου να μην απαντήσει, προς το παρόν, στην αύξηση των δασμών που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Ντ. Τραμπ.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,3% ή 326 μονάδων ολοκληρώνοντας τη σημερινή συνεδρίαση στις 26.362 μονάδες. Σε ανάλογο μοτίβο κινήθηκε και ο S&P 500 ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,27% ή 36,64 μονάδες, κλείνοντας στις 2.905 μονάδες. Αντίστοιχα και ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 116 μονάδων ή 1,45%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίασης στις 7.973 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν μετοχές εταιρειών με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα στην κινεζική αγορά. Έτσι, οι μετοχές των Boeing και Caterpillar γνώρισαν άνοδο 0,8%, ενώ η John Deere έκλεισε 2,5% υψηλότερα. Αντίστοιχα, η μετοχής της Micron Technology κέρδισε 3,5%.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κλιμακώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν η Κίνα ανακοίνωσε νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Ντ. Τραμπ απάντησε με αύξηση των υφιστάμενων δασμών προς κινεζικά προϊόντα, προκαλώντας sell off άνω των 600 μονάδων για τον Dow, την Παρασκευή 23 Αυγούστου.