Trading στις τράπεζες και αφομοίωση κεκτημένων στο Χρηματιστήριο

Trading στις τράπεζες και αφομοίωση κεκτημένων στο Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση αυξημένου trading στις τράπεζες αλλά και κατοχύρωσης κερδών στον κλάδο ύστερα από το 4ήμερο ράλι είναι η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να προσπαθεί να αφομοιώσει τα επίπεδα των 660 μονάδων και τα υψηλά δυόμισι μηνών, βρίσκοντας στηρίξεις σε ΔΕΗ, Coca Cola, Aegean Airlines και Μυτιληναίο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη… φόρα του χθεσινού κλεισίματος στα υψηλά, κατόπιν έλαβε χώρα ενδοσυνεδριακή διόρθωση, ενώ εδώ και περίπου ένα δίωρο ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να αφομοιώσει τα επίπεδα πέριξ των 660 μονάδων, εν μέσω μεικτών προσήμων στον FTSE 25.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης πλέον διαπραγματεύεται στις 660 μονάδες με εναλλαγές στα πρόσημα, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 72 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες συνεχίζεται η κινητικότητα, απόρροια του αυξημένου trading αλλά και της κατοχύρωσης κερδών ύστερα από το 4ήμερο ράλι που έφερε άνοδο έως και 41,18%, με τη μεταβλητότητα να κυριαρχεί. Θυμίζουμε ότι στον κλάδο γίνονται και οι τελευταίες εναλλαγές θέσεων λόγω της διαγραφής από το βασικό δείκτη της Morgan Stanley Capital International, ενώ το rebalancing θα κορυφωθεί στη λήξη της αυριανής συνεδρίασης.

Ο τραπεζικός δείκτης που την περασμένη εβδομάδα είχε κλείσει στις 267 μονάδες που είναι νέα ιστορικά χαμηλά, βρέθηκε σήμερα έως τις 374,65 μονάδες (+4,25%), ενώ πλέον διαπραγματεύεται στις 350 μονάδες με διόρθωση 2,28%. Μόνο η Attica Bank κινείται θετικά στον κλάδο (+5,45%), ενώ διορθώνουν οι τέσσερις μεγάλες παρά τα αρχικά κέρδη.

Ο FTSE 25 αρχικά έφτασε έως τις 1.613,04 μονάδες (+1,55%), κατόπιν διόρθωσε έως τις 1.581,65 μονάδες (-0,43%), ενώ πλέον διαπραγματεύεται στις 1.593 μονάδες με άνοδο 0,33%.

Στήριγμα στο Γ.Δ. δίνουν μετοχές όπως Coca Cola HBC και ΔΕΗ που ενισχύονται κατά 4,48% και 3,55% αντίστοιχα, ενώ θετικά κινούνται και οι Aegean Airlines, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΕΛΠΕ.

Στον Mid Cap – που έχει υστερήσει καταφανώς στην αντίδραση της αγοράς - η πλειονότητα των τίτλων παραμένει σε θετική τροχιά, ενώ ξεχωρίζουν οι Attica Bank, Autohellas, Ικτίνος, Κρι Κρι, AVAX, MIG, ΟΛΘ, Πλαίσιο κ.λπ. Στο σύνολο της αγοράς, 61 μετοχές ενισχύονται έναντι 53 που υποχωρούν.