Wall Street: Ανοδικά μετά το διήμερο πτωτικό σερί

Wall Street: Ανοδικά μετά το διήμερο πτωτικό σερί

Κέρδη παρουσιάζουν οι δείκτες της Wall Street, μετά το διήμερο πτωτικό σερί που κόστισε στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 800 μονάδες. Οι επενδυτές ωστόσο εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με την πορεία της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, στον απόηχο της νέας επιβολής δασμών από μέρους των ΗΠΑ σε μία σειρά προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων της Markit σχετικά με τα στοιχεία του κλάδου των υπηρεσιών, μετά τα ανησυχητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο μεταποιητικό τομέα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,1% στις 26.104 μονάδες, ενώ ενισχύεται και ο δείκτης S&P 500 κατά 0,2% στις 2.893 μονάδες.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,34% και βρίσκεται στις 7.811 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως οι διήμερες απώλειες στη Wall Street προκλήθηκαν από ένα μπαράζ απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία του μεταποιητικού κλάδου σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς η αβεβαιότητα από τις παγκόσμιες εμπορικές διενέξεις συνεχίζει να επιβαρύνει τον κλάδο.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο των εμπορικών συγκρούσεων, οι ΗΠΑ με απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσαν την επιβολή δασμών 7,5 δισ. δολαρίων σε εμπορεύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ισχύ από τα μέσα του Οκτωβρίου, ζητώντας την ταχύτερη συνάντηση του ανώτατου σώματος διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν δασμούς 10% στα ευρωπαϊκής κατασκευής αεροσκάφη Airbus και 25% στο γαλλικό κρασί, το σκοτσέζικο και το ιρλανδικό ουίσκι και σε τυριά από όλη την Ευρώπη ως ποινή για αθέμιτες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία, ενώ έτοιμες να απαντήσουν με νέες κυρώσεις εμφανίζονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προεξάρχουσα τη Γαλλία.