Κι έτσι χάνονται ψήφοι

Κι έτσι χάνονται ψήφοι

Όποιος έχει την ατυχία να συνδιαλλαγεί με συγκεκριμένα υποθηκοφυλακεία, σκέφτεται ότι η χώρα αυτή δεν θα αλλάξει ποτέ! Άδικο; Άδικη είναι η ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ανυποψίαστων.  

Στα αρχαία χρόνια, κύριε Πρόεδρε, όταν οι άνθρωποι δεν είχαν τρόπο για να μάθουν το πρόσωπο του ηγεμόνα, ο καλός βασιλιάς μεταμφιεζόταν και ανακατευόταν με το πλήθος για να γνωρίσει τα προβλήματα του λαού. Σήμερα αυτό είναι αδύνατον.

Έτσι και εμφανιστείτε σε ένα από τα προβληματικά υποθηκοφυλακεία, οι παρατρεχάμενοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σας πείσουν ότι όλα είναι φυσιολογικά. Αλλά δεν είναι! Υπάρχουν περιοχές που οι συναλλαγές βρίσκονται κυριολεκτικώς στον αέρα, αφού η αρμόδια κρατική υπηρεσία, αυτή που βγάζει τα έξοδά της με τους δικούς μας φόρους, κάνει μέχρι και δύο (2) χρόνια για την έκδοση ενός πιστοποιητικού.  

Είναι προσωρινό, σας λένε. Μέχρι να λειτουργήσουν τα κτηματολογικά γραφεία. Μπορεί και να είναι έτσι. Μπορεί σε δύο ή πέντε χρόνια να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Αλλά σήμερα δεν λειτουργούν. Και μέχρι τότε, μέχρι να λειτουργήσουν, θα έχουμε τουλάχιστον δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αμαρτία δεν είναι;  

 

Ο φιλελεύθερος