Τρία στα τρία ο ΣΥΡΙΖΑ: Bλέπει την «πλάτη» του ΠΑΣΟΚ - Η ΝΔ στην κορυφή με διαφορά
Δημοσκοπήσεις

Τρία στα τρία ο ΣΥΡΙΖΑ: Bλέπει την «πλάτη» του ΠΑΣΟΚ - Η ΝΔ στην κορυφή με διαφορά

Opinion Poll, GPO και Marc καταγράφουν παγιωμένη τη ΝΔ να κινείται μεταξύ 36% GPO πρόθεση ψήφου και 39% (Marc εκτίμηση ψήφου), το ΠΑΣΟΚ να προσπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και να έρχεται και στις τρεις έρευνες δεύτερο κόμμα με ποσοστά από 12,1% (πρόθεση ψήφου GPO) έως 16% (εκτίμηση ψήφου Opinion Poll) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να κινείται μεταξύ 11% (πρόθεση ψήφου GPO) και 14,7% (εκτίμηση ψήφου Opinion Poll.

Δημοσκόπηση Marc: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 46% των ψηφοφόρων του δεν θέλει τον Κασσελάκη

Kαι τρίτη δημοσκόπηση, μέσα σε λίγες ώρες, εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση. Μετά τα γκάλοπ της Opinion Poll για το Action24 και της GPO για τα «Παραπολιτικά» και η έρευνα της Marc για το «Πρώτο Θέμα», αποτυπώνει την πτωτική πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνοντάς το στην τρίτη θέση, πίσω από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, το ΚΚΕ 9,6%, η Ελληνική Λύση 5,6%, οι Σπαρτιάτες 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, το ΜέΡΑ25 3,2% και η Νίκη 2,9%.

Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη συνεχίζει να βουλιάζει δημοσκοπικά, σε βαθμό που να συγκρατεί στις τάξεις του μόλις και μετά βίας έναν από τους δύο ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Η συσπείρωσή του φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,65, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%), όσο και πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% της ελληνικής κοινωνίας και στο σχετικό ερώτημα κατατάσσεται τέταρτος. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για τον Στ. Κασσελάκη έχει το 70,5% των πολιτών, ενώ θετική το 23,4%.

Αρνητική όμως γνώμη για τον Στ. Κασσελάκη έχει και μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το 46% απαντά ότι τον βλέπει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, ενώ θετική ή μάλλον θετική γνώμη έχει το 43%.

GPO

Πρόθεση Ψήφου

  • ΝΔ:36%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 11%
  • ΚΚΕ: 8,9%
  • Ελληνική Λύση: 5,4%
  • Νίκη: 2,8%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%
  • ΜέΡΑ25: 1,2%
  • Σπαρτιάτες: 3,6%
  • Αναποφάσιστοι: 10,3%

Marc

Πρόθεση Ψήφου

ΝΔ: 39%
ΠΑΣΟΚ: 14,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 13,8%
ΚΚΕ: 9,6%
Ελληνική Λύση: 5,6%
Σπαρτιάτες: 3,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,3%
ΜέΡΑ25: 3,2%
Νίκη: 2,9%

Opinion Poll