Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισκέπτεται τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης
Eurokinissi
Eurokinissi

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισκέπτεται τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος νωρίτερα με δηλώσεις του εξέφρασε «οργή και αποτροπιασμό» για την επίθεση με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων η πολιτεύτρια ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Αφροδίτη Νέστορα, η μητέρα της και ο πατέρας της. 

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

 

Νωρίτερα, την «οργή και αποτροπιασμό» του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του προς τους βουλευτές της ΝΔ στην παρουσίαση στο Ίδρυμα Μποδοσάκη για την επίθεση με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Θα αναχωρήσω αμέσως μετά για Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθώ στους τραυματίες και να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή νέας τρομοκρατίας - Θα σας βρούμε και θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οργή μου για την άνανδρη δολοφονική επίθεση. Η σκέψη μας με τον Ζήση, τον Σάββα και κυρίως την Αφροδίτη, της οποία η μητέρα δίνει μάχη για τη ζωή της. 

Θα αναχωρήσω αμέσως μετά για Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθώ στους τραυματίες και να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή νέας τρομοκρατίας - Θα σας βρούμε και θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. 

Επιθέσεις με γκαζάκια τα ξημερώματα σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ - Στο νοσοκομείο πέντε άνθρωποι, μία διασωληνωμένη

Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγης ώρας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε πυλωτές πολυκατοικιών όπου διαμένουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.Τη σοβαρότατη αυτή υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η πρώτη εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή της Άνω Τούμπας, στην πυλωτή πολυκατοικίας όπου διαμένει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια. Με τον ίδιο τρόπο σημειώθηκε και η δεύτερη εμπρηστική επίθεση, αυτή τη φορά σε πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή της Πυλαίας, εκεί όπου διαμένει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Από τα δύο περιστατικά δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ωστόσο, στο τρίτο περιστατικό, στην πυλωτή πολυκατοικίας σε περιοχή της Ανάληψης, όπου διαμένει η πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Νέστορα, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα οχήματα στην πυλωτή της οικοδομής, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 04:20 και επί τόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες και έσβησαν τις φλόγες.

Λόγω τους συμβάντος χρειάστηκε η διακομιδή πέντε ατόμων στο νοσοκομείο, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο περιστατικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 71 και 63 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 46, 65 70 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πέντε άτομα, τα οποία παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τα μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», είναι η Αφροδίτη Νέστορα και η μητέρα της. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της κ. Νέστορα νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των Μακεδονικών Νέων, η γυναίκα αναμένεται να διακομισθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Από τα πέντε άτομα, τα τέσσερα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ το ένα άτομο φέρει εγκαύματα. Ανάμεσα στα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι και ο πατέρας της κ. Νέστορα, η κατάσταση της υγείας του οποίου δεν εμπνέει ανησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την ώρα καταθέτει στην Αστυνομία.

Όσον αφορά στις τοποθετήσεις των εμπρηστικών μηχανισμών, στην περίπτωση σε βάρος του κ. Αναστασιάδη, το γκαζάκι ήταν τοποθετημένο σε ακάλυπτο χώρο απέναντι από το σπίτι του.

Στην περίπτωση του κ. Ιωακείμοβιτς ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ στην περίπτωση της κ. Νέστορα, που ήταν και η σοβαρότερη, το γκαζάκι είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στην πιλωτή. Οι καπνοί έφτασαν μέχρι τους ορόφους.

Οι Αρχές ερευνούν και τα τρία περιστατικά.