Χρ. Κακλαμάνης: Το «νίκη ΠΑΣΟΚ με μία ψήφο διαφορά» το λέγαμε πριν το κόμμα Τσίπρα 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Χρ. Κακλαμάνης: Το «νίκη ΠΑΣΟΚ με μία ψήφο διαφορά» το λέγαμε πριν το κόμμα Τσίπρα 

Την εκτίμηση ότι ο στόχος της εκλογικής πρωτιάς για το ΠΑΣΟΚ έχει καταστεί πλέον ιδιαίτερα δύσκολος εξέφρασε ο Χρήστος Κακλαμάνης, στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό σκηνικό έχει μεταβληθεί σημαντικά μετά την εμφάνιση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να απαντήσει γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να αποκομίζει πολιτικά οφέλη από τη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση.

«Όταν εμφανιζόμαστε τρίτοι στις δημοσκοπήσεις, το να λέμε ότι στόχος μας είναι η πρώτη θέση είναι κάτι που έχει δυσκολέψει πάρα πολύ», παραδέχθηκε.

Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «Η σοσιαλδημοκρατία συνολικά δεν αρέσει, δεν πουλάει στην Ευρώπη. Έχει αποτύχει να προτείνει απτές συγκεκριμένες μετρήσιμες λύσεις στους πολίτες».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Ας μην κοροϊδευόμαστε έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Νίκη με μία ψήφο διαφορά, το λέγαμε πριν το κόμμα Τσίπρα, τώρα έχουμε αυτό το δημοσκοπικό σκηνικό».

Παράλληλα, απέδωσε μέρος των δυσκολιών στην ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «Προφανώς η εμφάνιση του κόμματος Τσίπρα δημιουργεί πρόβλημα στην περαιτέρω άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Δεν θεωρώ ότι θα το οδηγήσει προς τα κάτω, αλλά του δημιουργεί ένα πρόβλημα με την πολυδιάσπαση προς τα πάνω, ενώ έχει ξεκινήσει και ένα μεγάλο μεταγραφικό παζάρι».