ΥΠΕΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυθαίρετα στοιχεία νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση

ΥΠΕΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυθαίρετα στοιχεία νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ανευθυνότητα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την ανακοίνωση των αρμοδίων για θέματα ενέργειας βουλευτών που υποστηρίζουν ότι τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της περιόδου Οκτωβρίου 2021- Ιουνίου 2022, υπολείπονται, δήθεν, κατά 1,8 δισεκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του, «μια στοιχειωδώς υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα όφειλε να εξηγήσει από ποιες ακριβώς μελέτες και με ποιον ακριβώς τρόπο προκύπτει το παραπάνω ποσό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει αναλυτικά, ούτε καν επιγραμματικά τον τρόπο που κατέληξε σε αυτό το ποσό». 

Και προσθέτει: «Ένα στοιχειωδώς υπεύθυνο κόμμα, θα εξηγούσε πού πιστεύει ότι έκανε λάθος η ΡΑΕ όταν υπολόγισε τα υπερέσοδα τα οποία απέστειλε χθες στο Υπουργείο. Ούτε αυτό μπήκε στον κόπο να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς, πετάει ένα ποσό, αυθαίρετο, αναπόδεικτο, εξωπραγματικό, μόνο και μόνο γιατί έτσι νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση».

«Ανακτούμε για την περίοδο Οκτωβρίου 2021- Οκτωβρίου 2022 το ποσό των 2,69 δισεκ. ευρώ χάρη στον μηχανισμό που δημιουργήσαμε και που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση μιλάει με τις πράξεις της, η αντιπολίτευση απαντά με αστήρικτους ισχυρισμούς. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» καταλήγει η ανακοίνωση.