Θέση για τους συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν αναδρομικά από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ από το 2008 πήρε η Βουλή. Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετική ενημέρωση, αυτοί που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη είναι «μεμονωμένες περιπτώσεις, για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να ανταποκριθεί».
Πιο αναλυτικά το γραφείο Τύπου της Βουλής αναφέρει: «Η Βουλή έχει αποφασίσει δύο φορές έως σήμερα τη μείωση των αποδοχών των βουλευτών. Μάλιστα, από ετών έχει εγκρίνει ομόφωνα να μην παρακολουθεί η βουλευτική αποζημίωση την αύξηση των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως ίσχυε κατά το γνωστό ψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση.
Η Ένωση Συνταξιούχων Βουλευτών είχε αντιστοιχηθεί με αυτές τις αποφάσεις της Βουλής και δεν είχε προχωρήσει σε προσφυγή για τη διεκδίκηση των ως άνω αναδρομικών. Οι δε συντάξεις που έχουν δοθεί έχουν μειωθεί σε ποσοστό περισσότερο από 50%. Κατόπιν τούτων, ο θόρυβος ο οποίος δημιουργήθηκε αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις προσφυγής πρώην βουλευτών, για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Ο τρόπος και ο χρόνος που το ΥΠΟΙΚ θα χειριστεί το εν λόγω ζήτημα θα ανακοινωθεί αρμοδίως».
Α.Δ.
Διαβάστε ακόμη:
- Ο λαός πεινάει, οι συνταξιούχοι βουλευτές θέλουν χρυσά κουτάλια
