Οι διαταραχές στη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ εξαιτίας του πολέμου με το Ιράν ενδέχεται να διατηρήσουν στάσιμο το παγκόσμιο εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) το 2026, εφόσον η ομαλή διέλευση των πλοίων αποκατασταθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Shell για την αγορά LNG.
Η εταιρεία εκτιμά ότι περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας μηνιαίας προσφοράς LNG επηρεάστηκε από τις διακοπές στις μεταφορές μέσω των Στενών του Ορμούζ. Παρότι η Shell ανέμενε αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου μετά τους 422 εκατ. τόνους που διακινήθηκαν το 2025, πλέον προβλέπει ουσιαστικά στασιμότητα για φέτος.
Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη εικόνα παραμένει ιδιαίτερα θετική. Η εταιρεία προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση LNG θα αυξηθεί κατά περίπου 65% έως το 2050, αγγίζοντας σχεδόν τους 700 εκατ. τόνους ετησίως. Βασικός μοχλός της ανάπτυξης θα είναι η Ασία, καθώς πολλές χώρες αντικαθιστούν τον άνθρακα με καύσιμα χαμηλότερων εκπομπών, ενώ η εξάπλωση των κέντρων δεδομένων (data centers) αυξάνει σημαντικά τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με τη Shell, η αγορά απέδειξε σημαντική ανθεκτικότητα παρά το σοκ που προκάλεσε η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Η ανάπτυξη νέων υποδομών επαναεριοποίησης και η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στη Βόρεια Αμερική, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη ζήτηση από την Ασία, περιόρισαν τις επιπτώσεις από τη μειωμένη προσφορά της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, οι εισαγωγές LNG στην Ασία μειώθηκαν σχεδόν κατά 4% το πρώτο εξάμηνο του 2026, ενώ οι υψηλότερες τιμές οδήγησαν αρκετούς αγοραστές, κυρίως στη Νότια Ασία, να στραφούν σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας ή το εγχώριο φυσικό αέριο.
Αν και οι τιμές spot στην Ασία ξεπέρασαν τα 20 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) στο αποκορύφωμα της κρίσης, παρέμειναν σημαντικά χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2022 μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που, σύμφωνα με τη Shell, αποδεικνύει ότι η αγορά LNG είναι πλέον πιο ανθεκτική.
Η εταιρεία εκτιμά ακόμη ότι έως το 2030 θα προστεθούν στην αγορά περίπου 180 εκατ. τόνοι νέας ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας. Παρ' όλα αυτά, για να καλυφθεί η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης, θα απαιτηθούν επιπλέον επενδύσεις σε νέα έργα εξαγωγής LNG κατά τις δεκαετίες του 2030 και του 2040, με περίπου 200 εκατ. τόνους νέας ετήσιας παραγωγής πέρα από τα έργα που ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή.
