Ευρωαγορές: Άνοιγμα με κέρδη με την προσοχή στο Πεκίνο
Shutterstock
Shutterstock

Ευρωαγορές: Άνοιγμα με κέρδη με την προσοχή στο Πεκίνο

Με θετικά πρόσημα κινούνται στο άνοιγμα της συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω της συνάντησης του Σι Τζινπίνγκ με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Πεκίνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει ήπια κέρδη (+0,35%), ενώ στο Λονδίνο ο FTSE είναι αμετάβλητος. Στο ίδιο εύρος (0,5-0,6%) κινούνται Μιλάνο και Παρίσι, ενώ ο DAX σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη (+1%).

Ο Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο συνομιλιών τους κατά τη διάρκεια μιας διήμερης συνόδου κορυφής, με τον Σι να δηλώνει στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το εμπόριο σημειώνουν πρόοδο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η αντίδραση των ΗΠΑ για την Ταϊβάν θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις.

Οι αγορές ήταν πρόθυμες να δουν οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με πιθανές συζητήσεις γύρω από τον πόλεμο στο Ιράν.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν υπονοήσει ότι ο Τραμπ μπορεί να προσπαθήσει να πείσει την Κίνα, έναν σημαντικό εισαγωγέα ιρανικού πετρελαίου, να ενεργήσει ως εγγυητής για μια διαρκή ειρηνευτική συμφωνία, αν και παραμένει αβέβαιο εάν το Πεκίνο θα ήθελε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Burberry κατέγραψε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο και η πολωνική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Allegro αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της για τη διεθνή της μονάδα.