Άρειος Πάγος: Νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος - Νέος εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Άρειος Πάγος: Νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος - Νέος εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας

Στα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την ηγεσία του Αρείου Πάγου κατέληξε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, μετά και από σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

Σύμφωνα με την απόφαση τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ενώ στη θέση του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου τοποθετείται ο αντεισαγγελέας, Ευάγγελος Μπακέλας. 

Όπως σημειώνεται σήμερα αποχωρούν από το δικαστικό σώμα η νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αναστασία Παπαδοπούλου και ο Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Λυμπερόπουλος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2030, ενώ ο νέος Εισαγγελέας, κ. Μπακέλας θα παραμείνει για δύο χρόνια έως τον Ιούνιο του 2028.