Ζ. Ζάεφ: Κατοχυρώσαμε τη «Μακεδονική» ταυτότητα

Ζ. Ζάεφ: Κατοχυρώσαμε τη «Μακεδονική» ταυτότητα

Αποφασισμένος να δώσει από τώρα την πολιτική μάχη για την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μετά την προχθεσινή ανάρτηση στο twitter από την Χαλκιδική, χθες από το βήμα της Βουλής της χώρας του έστειλε το μήνυμα ότι η Συμφωνία πρέπει να στηριχθεί καθώς κατοχυρώνει τη «Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα» .

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι η Συμφωνία για το όνομα εκπλήρωσε τις από αιώνων φιλοδοξίες των προγόνων τους για να έχουν την δική τους χώρα:

«Μέχρι τώρα ήμασταν η FYROM. Ταπεινωμένοι όπου κι αν πηγαίναμε. Υπήρχε συνεχής εσωτερική αντιπαράθεση για το εάν η Μακεδονία μας θα επιβιώσει. Σήμερα δεν υπάρχει δίλημμα. Οι από αιώνων φιλοδοξίες των προγόνων μας να έχουν τη δική τους χώρα εκπληρώνονται. Τελικά η χώρα μας αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Η Μακεδονική γλώσσα μας και η Μακεδονική ταυτότητά μας έχουν αναγνωρισθεί και δεν υπάρχουν πλέον διλήμματα», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ τόνισε ακόμη ότι  «μετά από 27 χρόνια η Μακεδονία θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει για το τι είδους μέλλον θέλει για την ίδια και τα παιδιά της» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι απέτυχε για 11 χρόνια να φέρει την Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., ενώ απευθυνόμενος στο VMRO-DPMNE τους κάλεσε να αλλάξουν μυαλά και να βοηθήσουν τους πολίτες. Καταλήγοντας είπε ότι «είμαι υπέρ της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, στηρίζω ολόψυχα την Συμφωνία με την Ελλάδα και είμαι έτοιμος να αναλάβω πλήρως την πολιτική ευθύνη».

Ν.Μ.