Z. Ζάεφ: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των προσπαθειών για λύση

Z. Ζάεφ: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των προσπαθειών για λύση

Αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδα και πΓΔΜ βρίσκεται στην τελική ευθεία, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας υπογραμμίζοντας ότι η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σκοπιανά Μέσα, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε σε λύση η οποία πρέπει να αξιοπρεπής γιατί μόνο έτσι θα το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. «Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.



Παράλληλα, σημείωσε ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να μπει τέλος στη διαμάχη των δύο χωρών για το ονοματολογικό. 

«Είμαστε στο τέλος, στα τελευταία λεπτά, των προσπαθειών να πλησιάσουμε ο ένας στις θέσεις του άλλου. Όταν αυτό συμβεί θα ανακοινώσουμε από κοινού τα καλά νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», δήλωσε η Ζόραν Ζάεφ.

Μάλιστα θέλοντας να σημειώσει το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις υποστήριξε ότι αν χρειαστεί θα ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Γερμανία προκειμένου να συνεχιστούν αδιάκοπα οι συζητήσει με την ελληνική πλευρά.

Πριν από λίγο και χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η επικοινωνία των πρωθυπουργών Ελλάδας - Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας. Το ενδεχόμενο αυτό συζητείται από το πρωί, με αφορμή πληροφορίες σε σκοπιανά Μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφία: APImages