Υπόσχεση Χρ. Βερναρδάκη για παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα

Υπόσχεση Χρ. Βερναρδάκη για παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα

Παράταση για έναν χρόνο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά τη συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πρόκειται για περίπου 4.000 εργαζόμενους στην καθαριότητα κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ και στην αποκομιδή απορριμμάτων των δήμων, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 με τον «νόμο Κατρούγκαλου»,ενώ ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε για εκ νέου ανανέωση έως τα τέλη του 2016.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ακόμα ότι άμεσα θα μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες, ενώ έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και θα δρομολογηθεί και η απορρόφηση των επιτυχόντων των διαγωνισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, στα σχέδια του υπουργείου είναι και η απελευθέρωση των προσλήψεων σε τομείς δημοσίων υπηρεσιών και ΟΤΑ που λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη (π.χ. καθαριότητα) και σε κερδοφόρα ΝΠΙΔ, στα πρότυπα του ΕΟΦ.

Σε ερώτηση των συνδικαλιστών εάν έχει τεθεί ξανά στο τραπέζι το ζήτημα του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων, απάντησε αρνητικά σημειώνοντας πως τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ