Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα για εργαζόμενους - καταναλωτές
Σούπερ Μάρκετ

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα για εργαζόμενους - καταναλωτές

Με τα καθημερινά κρούσματα του κορονοϊού να παραμένουν σε διψήφιο νούμερο στη χώρα μας και ενώ παρατηρείται χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από το πρωί του Σαββάτου γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ-μάρκετ, έπειτα από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε την Παρασκευή. Το μέτρο ισχύει τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Όπως ανακοίνωσε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, «εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές».

Οι σκέψεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ υπήρχε ήδη στην κυβέρνηση κατά τις τελευταίες μέρες. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν ότι μια τέτοια απόφαση ήταν πλέον επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην Αττική.

Παράλληλα, έκδηλη ήταν η ανησυχία των ειδικών μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση, με τους λοιμωξιολόγους να «πιέζουν» το τελευταίο διάστημα να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο λοιμωξιολογίας Μ. Λαζανάς είχε επισημάνει την ανάγκη να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση.

«Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές», είχε τονίσει ο κ. Λαζανάς για να προσθέσει ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα.