Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον Τουρισμό

Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον Τουρισμό

Την υποχρεωτική διενέργεια rapid test την εβδομάδα από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης και του Τουρισμού, σε όλη την Ελλάδα, πέραν της υποχρέωσης που έχουν να πραγματοποιούν ένα self test ανά εβδομάδα, εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών στην κυβέρνηση. 

Δεν αποκλείεται το απόγευμα να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της διενέργειας των δύο υποχρεωτικών τεστ στους εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ισχύει ήδη σε Μύκονο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Σαντορίνη και Πάρο, ενώ τώρα το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια θωράκισης της χώρας απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού ενόψει της δύσκολης περιόδου που έρχεται, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι η εβδομάδα από 13-18 Αυγούστου. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στις απογευματινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά αναμένεται να υπάρξει και ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας σε πολυσύχναστες περιοχές των νησιών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν από κοντά την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα σήμερα δε θα γίνει κάποια ανακοίνωση για άρση των περιοριστικών μέτρων στην Μύκονο, τα οποία ισχύουν μέχρι την Δευτέρα. Η κατάσταση πάντως στο νησί των ανέμων είναι σταθεροποιημένη, απόδειξη του ότι τα μέτρα «έπιασαν τόπο». 

Σε κάθε περίπτωση μέχρι και  το τέλος του καλοκαιριού οι αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό ξεκαθαρίζοντας ότι εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν  θα εφαρμοστούν εκ νέου μέτρα τύπου «Μυκόνου». 

Ηπιότερα αλλά με αυξητική τάση είναι τα στοιχεία και για τα νησιά του Ιονίου, ενδεικτικά χθες στην Κέρκυρα καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα. Και στην Πάτρα καταγράφεται αυξητική τάση του ιικού φορτίου.

Νωρίτερα σήμερα, έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν για να διευκολύνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, έκανε από το βήμα διεθνούς συνεδρίου για την ψυχική υγεία, ο Πρωθυπουργός.  «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε για να ανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και ελάχιστες αναστατώσεις τον Σεπτέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Περισσότερα