Υπεγράφη η συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για τους S-400

Υπεγράφη η συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για τους S-400

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην Τουρκία, μετέδωσαν σήμερα το CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία για τους S-400, ύψους περίπου 2,5 δισ. δολαρίων, έχει προκαλέσει ανησυχία στη Δύση επειδή η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και το σύστημα αυτό δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Reuters, κανένας εκπρόσωπος των δύο χωρών δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο. 

ΟΙ Sergey Chemezov, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Rostce, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Κομερσάντ ερωτηθείς σχετικά, επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα αγόρασε 4 συστοιχίες S-400.

«Ναι, (αγόρασαν τα τέσσερα συστήματα) αξίας 2,5 δισ. δολαρίων», είχε αναφέρει ο Chemezov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ολοκλήρωσαν ήδη τις συνομιλίες για το δάνειο της Μόσχας στην Άγκυρα.

Η Ρωσία θα χορηγήσει δάνειο στην Τουρκία για την αγορά, το οποίο θα αφορά μέρος του συνολικού ποσού που θα καταβάλλει όπως προβλέπει η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Μόσχα, ενώ η πώληση των εν λόγω συστημάτων στη Τουρκία θα αρχίσει στα τέλη του 2019 αρχές του 2020.

Διαβάστε Περισσότερα