YΠΑ: Λόγω εργασιών συντήρησης το πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

YΠΑ: Λόγω εργασιών συντήρησης το πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Σε αναγκαίες εργασίες συντήρησης των συστημάτων τροφοδοσίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στο Ελληνικό αποδίδει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε πτήσεις.

Το περιστατικό εκδηλώθηκε στις 11.42 και έληξε στις 13.12 και προκάλεσε αρκετές καθυστερήσεις πτήσεων έως και 2,5 ώρες, ενώ κάποιες αφίξεις ματαιώθηκαν.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ παρουσιάστηκε μερική πτώση ενός εκ των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο ΚΕΠΑΘΜ το οποίο και αποκαταστάθηκε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα (μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά) δίχως να προκύψει κανένα θέμα ασφάλειας πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο.

«Όλα τα αεροπλάνα που βρίσκονταν στο FIR Αθηνών ήταν σε επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και έτσι οι πτήσεις που ήταν σε εξέλιξη συνεχίστηκαν απρόσκοπτα. Από τις 13:12 το μεσημέρι και μετά, η εναέρια κυκλοφορία επανήλθε στο μέγιστο βαθμό εξυπηρέτησης και ομαλοποιήθηκε όλο το πρόγραμμα των πτήσεων» τονίζει η ΥΠΑ.