Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Δύσκολη η κατάσταση στη Μαριούπολη, χρησιμοποιούν βομβαρδιστικά Tupolev οι Ρώσοι

Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Δύσκολη η κατάσταση στη Μαριούπολη, χρησιμοποιούν βομβαρδιστικά Tupolev οι Ρώσοι

Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι προσπαθούσε να σπάσει την πολιορκία της Μαριούπολης από τη Ρωσία και ότι οι μάχες μαίνονταν γύρω από το εργοστάσιο του Ίλιτς και το λιμάνι της νότιας πόλης.

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή. Οι μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς πρόσθετες μονάδες να εισβάλουν στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

«Όμως, μέχρι στιγμής οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να την καταλάβουν πλήρως», είπε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση.

Ο Mοτουζιάνικ είπε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί στη Μαριούπολη για πρώτη φορά από την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου και ότι αλλού οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειες για την κατάληψη των πόλεων Ρουμπιζίνιε και Πόπασνα στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, η Ρωσία χρησιμοποίησε τα βομβαρδιστικά Tupolev 2 and Tupolev  στην Μαριούπολη, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προκάλεσε πλήγμα σε εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στο Κίεβο. Η κίνηση έρχεται μετά τη βύθιση του ρωσικού πλοίου Moskva, στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Κίριλ Κιρίλο, 38 ετών, εργαζόμενος σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Κίεβο, ανέφερε στο Reuters ότι είδε τρεις εκρήξεις σε βιομηχανικό κτίριο, οι οποίες προκάλεσαν πυρκαγιά που αργότερα έσβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.