Ξένα ΜΜΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά «απέναντι»

Ξένα ΜΜΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά «απέναντι»

«Πρώτη φορά αριστερά» στη χώρα και ταυτόχρονα πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση ο Αλέξης Τσίπρας, καλούν σε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησής τους. Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο ξένος Τύπος.

«Την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων», σχολιάζει το Bloomberg  για τη σημερινή γενική απεργία και προσθέτει ότι τα συνδικάτα στρέφονται κατά του Πρωθυπουργού. Το Bloomberg, αναφέρει πως τα συνδικάτα θα φωνάξουν τα ίδια συνθήματα που «κάποτε ο Τσίπρας χρησιμοποιούσε εναντίον των αντιπάλων του».

«Ο 41χρονος Έλληνας πρωθυπουργός, που στις προηγούμενες γενικές απεργίες ήταν μεταξύ αυτών που διαδήλωναν κατά της λιτότητας, τώρα αγωνίζεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, με αντάλλαγμα την εκταμίευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», συμπληρώνει το Bloomberg υπογραμμίζοντας το παράδοξο της υπόθεσης.

«Περίεργη και επικίνδυνη» η λογική του Τσίπρα

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση στο Twitter, του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Γιόχαν φαν Όφερτβελντ που χαρακτηρίζει «περίεργη και επικίνδυνη» τη λογική στην Αθήνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει απεργία κατά του προγράμματος που η ίδια η κυβέρνησή του υπόσχεται να υλοποιήσει. Απαιτείται αίσθηση του επείγοντος» σημειώνει ο Βέλγος υπουργός στο Twitter.

«Η δύναμη του λαού απέναντι στην αριστερά»

Στο ελληνικό θέατρο του παραλόγου, βάζει τη δική του πινελιά και ο Guardian, που μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πάρει σήμερα μια γεύση της δύναμης του λαού, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε μια γενική απεργία, που αποτελεί το πρώτο βήμα μαζικής αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχει επιλέξει να ακολουθήσει».

 Το κόμμα του Τσίπρα καλεί σε απεργία κατά των δικών τους μεταρρυθμίσεων

Χαρακτηριστικό, όπως αναφερει το skai.gr, είναι το δημοσίευμα στη σημερινή έντυπη έκδοση της Bild υπό τον τίτλο: «Το κόμμα του Τσίπρα καλεί σε απεργία κατά των δικών τους μεταρρυθμίσεων». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Ποιος το καταλαβαίνει αυτό; Σήμερα πραγματοποιείται στην Ελλάδα γενική απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μέρος του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε 'μαζική συμμετοχή' στην απεργία. 'Λέμε όχι στην πολιτική των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη', αναφέρει μεταξύ άλλων το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η μάχη κατά της 'νεοφιλελεύθερης πολιτικής'».