Ξεκινούν οι επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων - Αναβάλλονται οι αποφάσεις για μουσική
Επιτροπή Ειδικών

Ξεκινούν οι επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων - Αναβάλλονται οι αποφάσεις για μουσική

«Πράσινο φως» έδωσε η Επιτροπή Ειδικών για τις επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ αναβάλλονται για μία εβδομάδα οι αποφάσεις για μουσική στα καταστήματα εστίασης, την παράταση της ώρας για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ή και την πλήρη κατάργηση της καθώς και τον αριθμό προσκεκλημένων σε εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τις πηγές του Liberal η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν βιάζεται να δώσει το πράσινο φως «σε όλα», καταργώντας όλες τις απαγορεύσεις όσο το ιικό φορτίο είναι ψηλά καθώς έτσι μοιραία θα διαδοθεί το μήνυμα στην κοινωνία πως  ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό, κάτι που φυσικά οι επιστήμονες δεν επιθυμούν να συμβεί.

Έτσι θα χρειαστεί να περιμένουμε άλλη μία βδομάδα για να μάθουμε αν από τη 1η Ιουλίου θα μπορούμε να τρώμε και να διασκεδάζουμε μετά μουσικής καθώς και αν στα κτήματα στους γάμους και στις βαφτίσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται 200 αντί για 100 άτομα καθώς και αν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε μετά τις δωδεκάμισι τη νύχτα.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν και που δίνουν ένα θετικό στίγμα στην άρση των περιορισμών, αφορούν τους ηλικιωμένους που παραμένουν για τόσους πολλούς μήνες μόνοι τους στις μονάδες φροντίδας με το προσωπικό, χωρίς να μπορούν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι θα μπορούν να γίνονται επισκέψεις σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά με πολύ αυστηρά μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει το ποσοστό του εμβολιασμού τόσο των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων όσο και του προσωπικού να είναι πολύ υψηλό. Ειδικά για το προσωπικό θα πρέπει να είναι άνω του 80%  ενώ οι συγγενείς που θα θελήσουν να επισκεφθούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες οι οποίοι μένουν σε μονάδες φιλοξενίας θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι - να έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση - καθώς και να έχουν υποβληθεί σε self-test  το οποίο θα είναι αρνητικό.