Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν σήμερα τους εμβολιασμούς κατά της covid-19 στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας. Πρώτη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ήταν το «Σπίτι Χριστιανικής Αγάπης» στα Μελίσσια.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, εξερχόμενος από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων δήλωσε: «Τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα των ηλικιωμένων στο ίδρυμα ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές που μας γέμισαν αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα».

Σημειώνεται ο εμβολιασμός της ομάδας των υγειονομικών και των μεγάλης ηλικίας στους οίκους ευγηρίας θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου. Η εκτίμηση, δε, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών».