«Xαοτική» η διαδικασία επιλογής του νέου διευθυντή του FBI

«Xαοτική» η διαδικασία επιλογής του νέου διευθυντή του FBI

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump εξακολουθεί να αναζητεί για περισσότερες από τρεις εβδομάδες τον νέο διευθυντή του FBI, έπειτα από την απόλυση του James Comey και πηγές με γνώση του θέματος, περιγράφουν μια διαδικασία χαοτική με τις συνεντεύξεις των υποψηφίων από τον Trump να διαρκούν μόλις λίγα λεπτά, χωρίς ερωτήσεις για ουσιαστικά θέματα που αντιμετωπίζει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Τρεις βοηθοί τριών διεκδικητών του πόστου, που έχουν περάσει συνέντευξη από τον Trump, δήλωσαν ότι οι υποψήφιοι κλήθηκαν στον Λευκό Οίκο για συζητήσεις διάρκειας 10 ως 20 λεπτών με τον Trump, τον αντιπρόεδρο Mike Pence και τον υπουργό Δικαιοσύνης Jeff Sessions.

Σύμφωνα με τις πηγές, στις συζητήσεις αυτές, που έγιναν σε συνέχεια αρχικών συνεντεύξεων από αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν τέθηκαν βασικά ερωτήματα για ουσιαστικά θέματα που αντιμετωπίζει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε καταρτίσει μια μακρά λίστα με ονόματα υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο, δεν υπήρξε ένα «σαφές πλαίσιο ή λογική στο ποιος και γιατί καλείται σε συνέντευξη», εξήγησαν οι πηγές.

Μια άλλη πηγή χαρακτήρισε χαοτική την διαδικασία και τόνισε πως σε μια συνέντευξη ο Τrump μιλούσε τον περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του και έμοιαζε αφηρημένος.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τον χαρακτήρα της διαδικασίας των συνεντεύξεων, με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Sean Spicer να δηλώνει σήμερα ότι ο Τrump συνεχίζει να συναντά υποψηφίους. Δεν έδωσε όμως κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επιλογή του νέου διευθυντή.

Στις 18 Μαΐου ο Τrump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρισκόταν «πολύ κοντά» να προτείνει στην Γερουσία τον νέο διευθυντή του FBI. Τότε, ο πρώην γερουσιαστής Jo Lieberman εμφανιζόταν επικρατέστερος για την θέση, αλλά στις 25 Μαίου απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Τουλάχιστον μια ντουζίνα άλλα ονόματα τελούν υπό εξέταση, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, αλλά μόνο μερικοί εξ αυτών έχουν περάσει από συνέντευξη από τον Trump.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ